- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı YONCA sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket haşhaş(90-100 gram)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
Şerbet Malzemesi İçin:
- 4 su bardağı tozşeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 1 tutam tuz
Üst Malzemesi İçin:
- 2 poşet krem şanti
- 2 su bardağı süt
- Damla çikolata
veya
- Dondurma
YAPILIŞI:Şerbeti için şeker,su,tuz ve limonu 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım.Soğumaya bırakalım.Bir çukur kasede yumurta ve şekeri çırpıp içine yoğurt,sıvıyağ,portakal kabuğu rendesi ve haşhaşı koyup karıştıralım.İyice karışınca un,irmik,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip son kez karıştıralım.Dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı tepsiye dökelim.Isıtılmış 160C’de yiyice kızartalım.Fırından çıkınca üstüne soğumuş şerbeti dökelim bir kenarda soğuyup şerbetini çekmesini bekleyelim.Bu arada krem şantiyi çırpıp hazır hale getirelim.İyice soğumuş şerbetini çekmiş tatlının üstüne isterseniz kremşantiyi sürüp damla çikolatayla süsleyin isterseniz mevsim uygunsa dondurma ekleyip servis yapın. – See more at: http://www.birseninmutfagi.com/2012/01/hashasli-tatli-hashasli-revani.html#sthash.VPn9j7KZ.dpuf