GÜL BAKLAVA TARİFİ

MALZEMELER:

MALZEMELER:
Hamuru için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • bir çay kaşığı tuz
  • 5buçuk 6 su bardağı un
  • 1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu

Arasına serpmek için:

  • ceviz içi

Açmak için:

  • yarım kg.nişasta

Şurup için:

  • 3.5 su bardağı su
  • 3.5.su bardağı şeker
  • yarım limon suyu

Üzeri için.Sıvı yağ

Yapılışı:
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.Nişasta ile açabildiğiniz kadar ince açın.önce karşılıklı iki kenarını sonra diğer iki tarafını merkeze toplayın.yani dört yapraklı yonca şeklinde olacak.yaprak kısımlarına biraz ceviz koyup ortaya doğru toplayın.Elinizle hafif düzelterek ters çevirin ve tepsiye bu şekilde yerleştirin.bütün bezeler bittikten sonra erittiğiniz tereyağı ve sıvı yağı karışımını tatlıların üzerine gezdirin.200 derecelik fırında üzeri kızarına kadar pişirin.Tatlı soğuyunca ılıktan biraz daha sıcak şerbeti üzerine dökün.
Hamuru için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • bir çay kaşığı tuz
  • 5buçuk 6 su bardağı un
  • 1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu

Arasına serpmek için:

  • ceviz içi

Açmak için:

  • yarım kg.nişasta

Şurup için:

  • 3.5 su bardağı su
  • 3.5.su bardağı şeker
  • yarım limon suyu
    MALZEMELER:
    Hamuru için:
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 adet yumurta
    • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
    • yarım çay bardağı ılık su
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • bir çay kaşığı tuz
    • 5buçuk 6 su bardağı un
    • 1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu

    Arasına serpmek için:

    • ceviz içi

    Açmak için:

    • yarım kg.nişasta

    Şurup için:

    • 3.5 su bardağı su
    • 3.5.su bardağı şeker
    • yarım limon suyu

    Üzeri için.Sıvı yağ

    Yapılışı:
    Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.Nişasta ile açabildiğiniz kadar ince açın.önce karşılıklı iki kenarını sonra diğer iki tarafını merkeze toplayın.yani dört yapraklı yonca şeklinde olacak.yaprak kısımlarına biraz ceviz koyup ortaya doğru toplayın.Elinizle hafif düzelterek ters çevirin ve tepsiye bu şekilde yerleştirin.bütün bezeler bittikten sonra erittiğiniz tereyağı ve sıvı yağı karışımını tatlıların üzerine gezdirin.200 derecelik fırında üzeri kızarına kadar pişirin.Tatlı soğuyunca ılıktan biraz daha sıcak şerbeti üzerine dökün.

Üzeri için.Sıvı yağ

Yapılışı:
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.Nişasta ile açabildiğiniz kadar ince açın.önce karşılıklı iki kenarını sonra diğer iki tarafını merkeze toplayın.yani dört yapraklı yonca şeklinde olacak.yaprak kısımlarına biraz ceviz koyup ortaya doğru toplayın.Elinizle hafif düzelterek ters çevirin ve tepsiye bu şekilde yerleştirin.bütün bezeler bittikten sonra erittiğiniz tereyağı ve sıvı yağı karışımını tatlıların üzerine gezdirin.200 derecelik fırında üzeri kızarına kadar pişirin.Tatlı soğuyunca ılıktan biraz daha sıcak şerbeti üzerine dökün.

Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın